fbpx

Anica Stojanović

Anica Stojanovic

Instruktorka

Bio

Ćao, ja sam Anica. Osmišljavam i vodim kreativne časove pokreta za ljude koji traže nežno i održivo vežbanje, osnaživanje i inspiraciju za lakši pokret, uz manje bola.

Pokret nije bio sastavni deo mog života – skoro svaka fizička aktivnost za mene je predstavljala prepreku: nit jaka, nit fleksbilna. Oduvek sam bila osoba “sa dve leve”, a život me odveo u smeru rada za knjigom i ekranom. Bavljenje jogom mi je pomoglo da se pokrenem, razvijem nežniji odnos prema sebi i svojoj okolini, te postanem otpornija na svakodnevne izazove savremenog života.

Ipak, primetila sam da najprisutniji stilovi i ponuda časova joge retko koriste meni i ljudima oko mene. Umesto stvaranja praktičnih i dugoročnih promena korisnih za svakodnevni život, časovi joge sveli su se na akrobacije i mistifikacije. Kao radoznala osoba krenula sam u potragu za drugačijim pristupom vežbanju koje će biti korisno i održivo.

Danas nastavljam da učim i razvijam pristup koji kombinuje ovu jogu sa savremenim znanjima iz nauke. Ja sam instruktorka koja će vam reći da čakre ne postoje ali da je ljudsko telo beskrajni izvor naučno(fantastičnih) činjenica!

Jogom se bavim od 2006. godine. Sertifikat za instruktorku joge od 300 časova stekla sam 2012. Godine u školi Vidya Yoga – osnovni kurs koji mi je, uz kurs za operativnog trenera na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, omogućio da radim kao instruktorka joge. 2020 sam, kao stipendistkinja, završila i kurs kanadske instruktorke Brea Johnson pod nazivom The Modern Yoga Certification Training od 500 časova, koji mi je otvorio prostor dubljeg učenja anatomije i biomehanike, održivog pristupa vežbanju, jogu namenjenu ljudima sa različitim mogućnostima i slično. Pored toga povremeno se edukujem kroz različite radionice i seminare, a i kao klasičan knjiški moljac – zagrevanjem stolice ; )

Diplomirala sam filozofiju na Univerzitetu u Novom Sadu i masterirala menadžment u kulturi i medijima na UNESCOvoj katedri Univerziteta u Beogradu i Univerziteta Lion 2. Više od osam godina sam posvetila radu u nevladinom sektoru.

Vežbaj sa mnom

Prostor pokreta

časovi za zauzete i radoznale

Moji časovi na Prostoru pokreta su usmereni na uvođenje svakodnevnog pokreta i vežbanja u život. Naučićeš kako da se krećeš lakše i više u dnevnim aktivnostima i rekreativnim avanturama: planinarenju, trčanju, …

Časovi putem zoom-a

Grupni ili individualni

Časovi preko aplikacije zoom namenjeni su onima kojima je potrebno određeno vreme da bi razvili odgovornost prema vežbanju. Saznaj više klikom na ovu kutijicu.

Ne znaš odakle da kreneš

Zakaži konsultacije

Ukoliko želiš da vežbaš, ali ne znaš odakle da kreneš, šta ti je najpotrebnije sad ili imaš neko treće pitanje, tu sam za razgovor. Više saznaj klikom na ovu kutijicu.

Kontakt

Email :

podrska@prostorpokreta.com
anica.joga@gmail.com