fbpx

O nama

Kada govorimo o društvenim mrežama danas, obično pričamo o svim lošim stvarima koje su nam donijele – ovisnost o njima, usamljenost, otuđenje. Ali, nas dvije smo se upoznale baš putem mreže, i to instagrama.

 

Postavljale smo fotke i pisale (puno) o vježbama za stopala, o drugačijim načinima na koje možemo raditi “tradicionalne” joga poze, dovodile smo u pitanje sve od istezanja, preko kvazi-duhovnosti, pa čak do marketinga u svijetu welness-a.

 

Usput smo sigurno stale na žulj raznim influenserskim tendencijama koje su vježbanje prikazivale na površan način uz tvrdnje da je lako uraditi stoj na rukama ili špagu ako samo dovoljno želiš, postaješ duhovan dok se moliš ispred vodopada na Baliju i bjesomučno ponavljaš dva-tri Rumijeva citata (nije da imamo nešto protiv Rumija; iako Maja više voli Trickyja).

Ali, baš smo željele da značajno promijenimo sliku vježbanja na društvenim mrežama jer smo znale da nam je svima potrebno više pokreta i da nam je potrebna drugačija motivacija.

 

Zainatile smo se razumjeti s kojim se problemima suočava suvremeni čovek i pronaći dugoročna rješenja sa zajednicom koja nas prati.

Ako sjediš cijeli dan, znači li ti zaista da odvježbaš intenzivno dva-tri puta tjedno (i ubiješ se na treningu)?

 

Ako radiš naporan stojeći posao, omogućuju li ti klasične vježbe dovoljno podrške za svakodnevne pokrete?

 

Ako si pod prolongiranim stresom (tko nije?), znaš li šta je prije svega potrebno tvom živčanom sustavu – tijelu i umu – da vježbanje ne postane još jedan nivo stresiranja?

Zbog ovakvih pitanja nastavile smo učiti odvojeno i zajedno, da razmjenjujemo znanja i iskustva o vježbanju.

 

A onda smo riješile da sve to smisleno povežemo i podijelimo. Vođene radošću i smijehom koji nam učenje o pokretu otkriva, odlučile smo pokazati kako je moguće drugačije. 

 

Tako je nastao Prostor pokreta.

Anica Stojanović

Instruktorka

Ćao, ja sam Anica. Osmišljavam i vodim kreativne časove pokreta za ljude koji traže nežno i održivo vežbanje, osnaživanje i inspiraciju za lakši pokret, uz manje bola.

Pokret nije bio sastavni deo mog života – skoro svaka fizička aktivnost za mene je predstavljala prepreku: nit jaka, nit fleksbilna. Oduvek sam bila osoba “sa dve leve”, a život me odveo u smeru rada za knjigom i ekranom. Bavljenje jogom mi je pomoglo da se pokrenem, razvijem nežniji odnos prema sebi i svojoj okolini, te postanem otpornija na svakodnevne izazove savremenog života.

Saznaj više o meni klikom na ime.

Maja Rogulja

Instruktorka

Ćao, ja sam Maja i želim spasiti druge od dogmi unutar vježbanja na način kako sam spasila sebe.

Podučavam i istražujem pokret koji je izazovan i zabavan. Cilj mi je ponuditi miks dobro poznatih vježbi i principa utemeljenih na znanosti o ljudskom pokretu.

Saznaj više o meni klikom na ime.

Kako da se pokrenem?

Pokreni se učlanjivanjem u onlajn studio! Mesečna ili godišnja članarina omogućava ti pristup svim onlajn časovima, konsultacijama sa instruktorkama i dodatni edukativni program.

Utisci

Kako se ljudi pokreću sa nama
 • Osim što su vježbice lake, a efikasne, divno mi je što nas podsjećaš da smo super ljudska bića i da ne mora uvijek full da bi bilo dobro. Hvala ti!

  M
 • Samo da ti kažem, aleluja za tebe i studio i vežbe. Ovo je prvi put da putujem ovoliko a da ne umirem od bolova.

  Luna
 • Maja! Moram ti reći da sam jako sretna što sam uspjela napraviti pozu vrane. Netko može misliti šta će ti to, ali sad to nije bitno. Bitno je da sam se uviejk prije psjećala nemoćnom kad bi učitelj na satima to pokazivao, a mi bismo pokušavali pratiti. Neki su uspjevali, neki ne, kao ja. I činilo mi se da nema šanse da ju napravim ikada. Kočilo me i to što sam se osjećala nestabilnom i jadnom. Sjećam se da si mi onda rekla da je to s razlogom i da mozak koči pokret dok se ne osjeća sigurnim. To mi se urezalo. Puno smo radili na pripremama zglobova, ali i na jačanju ostalih dijelova tijela za koje nisam ni pomislila da imaju veze s Vranom. To je ono da je cjelina jaka koliko svi njeni dijelovi. Ja sad mogu tu Vranu i to je super, ali još mi je bolje što sam naučila na tvojim satima da proces može i ne mora dovesti do nekog cilja, ali svakako može biti zabavan.

  S
 • Upravo sam završila Segmentaler čas i osećam se na mnogo načina bolje nego pre sat vremena. To me više ne iznenađuje pošto su mi tvoji časovi svi nekako takvi – naizgled lakih pokreta i bez napora, a zapravo vrlo fizički izazovni i kompleksni da ih osvestim. I posle svakog se osetim i mentalno i fizički motivisano i osokoljeno. U srećna vremena kad nisam ovako mrzovoljna, bavim se sportskim penjanjem, trčim, u planinama sam… Trenirala sam i kapueru dosta dugo, vežbam jogu onako za svoju dušu već neko vreme. Pišem ti sve ovo da ti objasnim da mi pokret i aktivnosti nisu strani, ali eto, tvoji časovi su nešto sasvim drugačije. Volim što stavljaš fokus na stabilizaciju i što za sve ima vremena. I volim što je sve tako temeljno, precizno. Mnogo ti hvala na trudu. Imam utisak da telo uči novi, pravilniji pokret, kao da se rehabilitujem.

  Ivana
 • Ja sam u jogu ušla preko tebe, i kao totalni laik, nikad se nisam previše udubila u filozofiju, ali sam se povezala s osjećajem za ono što radim i kako pratim tvoje upute. Ti pričaš, ja doživljavam kod sebe… i meni je taj filing fenomenalan. Pogotovo kad skužim kako mi tijelo jasno nešto priča, a za to čuti je trebalo strpljenja. Hvala ti!

  B
 • Htela sam da ti javim da sam tek sad na ovom času, nakon što si nas podsetila po ko zna koji put, shvatila koliko sam napredovala u kontrolisanju pokreta. Verujem da ima i do toga što sam stekla snagu ali i do toga što sam prevazišla period da žurim da uradim sve kako treba i da brinem kako to sve izgleda, već da stvarno uradim pokret i osetim njegov potpuni potencijal. Baš sam se obradovala samoj sebi kad sam to shvatila. I naravno da se osećaš moćno kad shvatiš da imaš kontrolu nad pokretom. Mislim da je ovo tek početak, a do balansiranja ima još mnogo da se radi, stoj na rukama neću ni da spominjem hahaha.

  Maja

Bilten

Vijesti, prijedlozi za sate, program vježbanja u tvom inboksu!